Herzverband Graz

Κατασκευή ιστοσελίδων Herzverband-Graz

Η λύση βρίσκεται στην κατανόηση του προβλήματος

Όταν το πρόβλημα δεν είναι άμεσα αντιληπτό

Ο σύλλογος καρδιοπαθών Στυρίας με έδρα το Γκρατς της Αυστρίας αναζητούσε κάποιον να αναλάβει την διαχείριση και το design του site τους. Συναντώντας τους στα γραφεία τους και συζητώντας μαζί τους, μου έγινε γρήγορα κατανοητό ότι οι ανάγκες τους ήταν πολύ διαφορετικές. Οι περισσότερες πληροφορίες δεν ήταν δυναμικές. Υπήρχε δυσκολία στην εισαγωγή των δεδομένων. Η αισθητική δεν ήταν ικανοποιητική. Έτσι καταλήξαμε από κοινού στην επανασχεδίαση του site. Οι στοχοι που θέσαμε ήταν:

  • Διαχείριση του υλικού χωρίς την συνεχή εποπτεία ενός developer ώστε να αυξηθεί η αίσθηση της αυτονομίας
  • Σύνθεση δεδομένων με δυναμικά πεδία με μεγάλη ευκολία
  • Εκμάθηση του όλου συστήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρόλο που οι χειριστές ήταν μεγαλύτερης ηλικίας (60+)
  • Σχεδιασμός που να εναρμονίζεται με την ως τώρα ταυτότητα του συλλόγου ώστε να ικανοποιήσουμε το υπάρχον κοινό και να προσελκύσουμε νέο

Έμφαση στην λεπτομέρεια και στην λειτουργικότητα

Ακολουθήσαμε ένα κύκλο εργασιών που αποτελούταν από την μελέτη, τον σχεδιασμό, την βελτιστοποίηση και την εκπαίδευση. Δημιούργησα μια επέκταση με ενότητες τις οποίες και δοκιμάζαμε διεξοδικά για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Όταν συναντιόμασταν με την πρόεδρο κα Dr. Jutta Zirkl, τον γραμματέα κ Luis Ulbel και την κα Christine Tanzler εξετάζαμε τα αποτελέσματα των δοκιμών αυτών. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιες ενότητες χρειάστηκε να αλλάξουν ώστε να ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες τους.

Παράλληλα δημιουργήθηκε και το design της σελίδας. Η αισθητική του κράτησε τα καλύτερα στοιχεία του παλιού site. Απλοποιήθηκαν οπτικά ορισμένες περιοχές και δόθηκε προσοχή στην τυπογραφία. Το αποτέλεσμα έπρεπε να είναι λιτό, καθαρό και ευανάγνωστο ακόμα και σε μια συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Κάθε συνάντηση ήταν και ευκαιρία για εκπαίδευση. Παρόλο το προχωρημένο της ηλικίας οι μελλοντικοί χειριστές είχαν αρκετό χρόνο να αφομοιώσουν τις νέες πληροφορίες. Απαλλαγμένοι από το άγχος ένιωθαν ιδιαίτερη χαρά να υλοποιούν ενέργειες που πριν τους δυσκόλευαν αρκετά.

Εύχρηστο site με ικανοποιημένο το 76,4% των επισκεπτών

Το αποτέλεσμα είναι ένα site με πολύ εύκολο χειρισμό. Αυτό πιστοποιείται τόσο από την επικοινωνία μου με το προεδρείο του συλλόγου όσο και από τις συχνές ανανεώσεις που είναι ορατές σε όλες τις βασικές ενότητες του site. Επίσης αρκετά ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία από το Google Analytics. Εξετάζοντας τα ποσοστά εγκατάλειψης από συγκεκριμένες σελίδες (Exit rate) εξάγουμε τα εξής:

  • 76,4% των επισκεπτών στις 7 πιο δημοφιλείς σελίδες παραμένουν στο site
  • 68% των χρηστών συνεχίζει την πλοήγησή του σε άλλες ενότητες αφού πρώτα επισκεφτεί τις σελίδες που είναι υπεύθυνες για το branding του συλλόγου

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι οι η πλειοψηφία των επισκεπτών μένουν ικανοποιημένοι τόσο από το περιεχόμενο, την πλοήγηση, την χρήση και την συνολικό design του νέου ιστοτόπου.

(* Μέσος όρος Exit rate για τις 7 πιο δημοφιλείς ενότητες 23,6%.
Max = 38.1%, Min = 5.56%)


Η παλιά μας σελίδα ήταν πολύ δύσχρηστη. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το νέο μας site γιατί είναι πανεύκολο στον χειρισμό του, ξεκάθαρο και μοντέρνο. Ο κ. Ντουμάνης συνεργάστηκε άψογα μαζί μας. Είχε πολλές καλές ιδέες και εστίαζε πάντα στις ανάγκες μας.

Dr Jutta Zirkl, πρόεδρος Καρδιοπαθών Στυρίας

Θέλεις βοήθεια?  Έχεις απορίες?


Επικοινώνησε μαζί μουΘέλεις βοήθεια?  Έχεις απορίες?


Επικοινώνησε μαζί μου

[xyz-ips snippet=”Back-Button”]

Skills

Posted on

September 17, 2019